HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Facebook

Keresés

Share

Hozzávalók:20 dkg fehér tönkölyliszt, 5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 6 dkg lenmagliszt, 1 ek sikér, 3-3 ek lenmag, szezámmag és napraforgómag, 1 púpos kk só, 2 dkg élesztő, csipet őrölt kömény, 3 dl víz

tn lenmagoskenyerCH

Elkészítés: A liszteket egy dagasztótálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót a sikért és a magokat. Az élesztőt belemorzsoljuk és beleönjük a vizet is, majd dagasztógép segítségével alaposan kidagasztjuk. Kissé ragacsos tésztát fogunk kapni. A tésztát konyharuhával letakarva addig kelesztjük, míg láthatóan megdagad. Ekkor gyúródeszkára borítva alaposan átgyúrjuk és veknit formázunk belőle. Letakarva újra kelesztjük kb 30 percet. A megformázott kenyeret vízzel lepermetezzük, a tetejét éles késsel bevagdossuk, majd 180°C-ra előmelegített gőzös sütőben kb 40 perc alatt ropogósra sütjük. Rácsra téve kihűtjük.