HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Facebook

Keresés

Share

Hozzávalók: 13 dkg zabpehelyliszt, 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 1 ek sikér, 5 dkg tökmagliszt, 1 kk só, 10 dkg tökmag, 5 dkg napraforgómag, csipet őrölt koriandermag, 2,5 dkg élesztő, kb 3,5 dl víz

tn tokmagoskenyerCH2

Elkészítés: A liszteket és a sikért összeszitáljuk egy dagasztótálba. Hozzáadjuk a sót, a koriandert és a magvakat. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a vizet és dagasztógép segítségével alaposan kidagasztjuk. A tészta ragacsos lesz. Egy konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát egy gyúródeszkán átgyúrjuk, majd veknit formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 30 percet pihentetjük letakarva. A kenyér tetejét alaposan megspricceljük vízzel és megszórjuk tökmaggal. A magokat kissé rányomkodjuk a kenyérre. 180°C-ra előmelegített gőzös sütőben kb 40 perc alatt ropogósra sütjük.

tn tokmagoskenyerCH1