HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Facebook

Keresés

Share

Hozzávalók: 20 dkg zabpehelyliszt, 1/2 kk só, késhegynyi szódabikarbóna, 2 ek olívaolaj, kb 1,5 dl  meleg víz

tn zablepeny

Elkészítés: A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a sót és a szódabikarbónát. Egy tálban összekeverjük, hozzáöntjök a  meleg vizet és az olajat és kézzel gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát egy lisztezett gyúródeszkára borítjuk és olyan vékonyra nyújtjuk amilyenre csak tudjuk. 8 cm-es kiszúróval ( vagy egy nagyobb pohárral ) kör alakú lepénykéket szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a lepénykéket, majd 190°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt ropogósra sütjük. Ne süssük túl mert kesernyés íze lesz.