HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Facebook

Keresés

Share

Hozzávalók: 18 dkg fehér tönkölyliszt, 7 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 4 dkg kendermag liszt, 4 dkg szezámpehely, 1 ek sikér, 1 kk só, 1 csipet őrölt római kömény, 2 dkg élesztő, 2 dl víz

tn kendermagoskenyer1

Elkészítés: Az élesztőt feloldjuk a vízben. Kimérjük és összekeverjük a liszteket és  a szezámpelyhet. Hozzáadjuk a sikért, a sót és a római köményt. Ráöntjük az élesztős vizet és egynemű tésztává dagasztjuk. Cipót formálunk belőle és konyharuhával letakarva addig pihentetjük, amíg a tészta láthatóan megnő. Ekkor gyúródeszkára borítjuk és átgyúrjuk, majd veknit formálunk belőle. Sütőpapírral borított tepsire helyezzük és letakarva 30 percet pihentetjük. A tetejét bevagdossuk, vízzel lepermetezzük és 180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt ropogósra sütjük.

tn kendermagoskenyer2