HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Facebook

Keresés

Share

Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 15 dkg rétesliszt, 3 egész tojás enyhén felverve, 9 dkg vaj, 1 kk só, 1kk cukor, 2,5 dkg élesztő, 1 dl víz, 1 ek olaj, csipetnyi őrölt bors, 1 kis fej hagyma, maréknyi dióbél, 8 dkg szalonna, és 2 ek olvasztott vaj a forma kikenéséhez, 8 db fél dió díszítéshez

 tn szalonnask4

Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, a diót durvára vágjuk. A szalonnakockákat kevés zsiradékkal megpirítjuk, rádobjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk, végül hozzákeverjük a durvára vágott diót. Kihűtjük. A kuglóf hozzávalóit egy robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a megpirított szalonnát, hagymát és diót, majd az egészet megdagasztjuk. Letakarva egy órán át kelesztjük. Amikor megkelt, a tésztát megdögönyözzük, majd hurkát formálunk belőle. Egy 21 cm-es kuglóf formát kivajazunk, az aljára tesszük a nyolc szem diót, majd rátesszük a gyűrűvé formált tésztát. 20 percig kelesztjük, majd 200°C-ra előmelegített sütőben kb 45 perc alatt megsütjük.

tn szalonnask1

tn szalonnask2

tn szalonnask3