HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Facebook

Keresés

Share

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 1 tojás, 2 dl tej, 12 dkg vaj, 4 dkg élesztő, csipet só, 6 ek cukor a kakaós részhez: 1 ek kakaópor, 1 ek tej, 2 ek tejszín

tn csikoskalacs7

Elkészítés: A hozzávalókat dagasztógépbe tesszük, majd megdagasztjuk. A tésztát ket részre osztjuk, majd az egyik rész visszatesszük a dagsztógépbe, hozzáadunk 1 ek kakaóport és 1 ek tejet, és addig dagasztjuk amíg szép egynemű kakós tésztát kapunk. Mindkét tésztát külön-külön letakarva megkelesztjük. Amikor a duplájára kelt kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk a kakaós tésztát. Megkenjük tejszínnel. A fehét tésztát szintén kinyújtjuk, majd a kakaósra fektetjük. Óvatosan feltekerjük, majd kivajazott sütőformába tesszük. Újra kelesztjük. A tetejét lekenjük tejszínnel. 180°C-ra előmelegített sütőben Kb 40 perc alatt pirosra sütjük. A formából kivéve, rácsra téve, kihűtjük.

tn csikoskalacs1tn csikoskalacs2 

tn csikoskalacs3tn csikoskalacs4

tn csikoskalacs5tn csikoskalacs6