HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Facebook

Keresés

Share

Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 2,5 dkg élesztő, 1 tojás, 5 ek cukor, kb 1 dl tej csipet só, töltelék: 25 dkg gesztenyepüré (cukor nélküli), 1 db alma, 3 ek porcukor, csipet fahéj, 5 dkg mazsola

tn gesztenyeskalacs1

Elkészítés: A tészta hozzávalóit megdagasztjuk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a mazsolát beáztatjuk, a gesztenyepürét áttörjük. Összekeverjük az almával, ízesítjük a cukorral és a fahéjjal, pár csepp rumaromát is tehetünk bele. Végül belekeverjük az előre beáztatott mazsolát is. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, majd kinyújtjuk. Tenyérnyi darabokra vágjuk. A tésztadarabok közepére halmozzuk a gesztenyés tölteléket, majd a széleit összefogva, gombócokat formálunk belőle. A töltött gombóckákat kivajazott formába tesszük szorosan egymás mellé, majd egymás tetejére is. Fél órát pihentetjük, majd a tetejét megkenjük tejjel, és 180°C-on 35-40 perc alatt megsütjük. 

 tn gesztenyeskalacs2