HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Facebook

Keresés

Share

Hozzávalók: 45 dkg finomliszt, 5 ek cukor, 1 tojás, 3,5 dkg élesztő, 2 dl tejszín, fél citrom reszelt héja, csipet só, a töltelékhez: 15 dkg puha vaj, 5 ek porcukor, 2 kk fahéj, 1/2 kk örölt gyömbér, 3 ek liszt

tn fahejaskuglof

 Elkészítés: A tejszínbe belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverünk benne a cukorból egy evőkanálnyit. Felfuttatjuk. A lisztet a maradék cukrot, egy csipet sót és a tojást egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és rugalmas tésztává dagasztjuk. Konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük. Közben a vajat kikeverjük a porcukorral, a fahéjjal, az őrölt gyömbérrel és a liszttel. A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk és kb 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük a krémmel, majd a hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük mint a rétest. Egy közepes méretű kuglóf formát alaposan kikenünk olvasztott vajjal, és beletesszük a feltekert tésztát. Fél órát pihentetjük letakarva. 170°C-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.