HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Facebook

Keresés

Share

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 25 dkg sovány tehéntúró, 6 dkg puha vaj, 3 ek cukor, csipet só, 1 tojás, 5 dkg mazsola, 3 dkg élesztő, 1 dl tej, kevés reszelt citromhéj, 2 ek amaretto likőr ( elhagyható )

tn turoscipo

 Elkészítés: A tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 kk cukorral. Közben a likőrt összekeverjük egy kevés vízzel, ebbe áztatjuk meg a mazsolát. A maradék hozzávalókat egy tálba tesszük. Hozzáöntjük az élesztős tejet, majd rugalmas tésztává dagasztjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát is és belegyúrjuk. Konyharuhával letakarva a tésztát a duplájára kelesztjük. Óvatosan átgyúrjuk, cipót formálunk belőle. Majd egy fél órát pihentetjük. 170°C-os sütőben kb 1 óra alatt megsütjük. Ha a teteje gyorsan elkezd pirulni, takarjuk le egy darab alufóliával.