HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Facebook

Keresés

Share

Hozzávalók: 42 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 4 ek cukor, csipet só, fél citrom reszelt héja, 12 dkg puha vaj, 1 tojássárgája, 2 dl tej, 1 ek fahéj, 5 ek kristálycukor

tn fahejaskuglof2

Elkészítés: Az élesztőt elkeverjük a tejben. A liszthez hozzáadjuk a sót, a  4 ek cukrot, a citromhéjat, a vajat, a tojássárgáját és az élesztős tejet. Robotgép segítségével lágy tésztává dagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk és a duplájára kelesztjük. A kuglóf formát olvasztott vajjal kikenjük. Összekeverjük a fahéjat az 5 ek cukorral. A megkelt tésztából vizezett kanállal darabokat szaggatunk és megforgatjuk a fahéjas cukorban. A galuskákat a kuglóf formába tesszük egymás mellé. Ha megtelt a forma, a maradék cukrot a tetejére szórjuk. Letakarva fél órát kelesztjük. 170°C-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük. Ha nagyon gyorsan pirul a teteje, sütés közben takarjuk le alufóliával.

tn fahejaskuglof1