HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Facebook

Keresés

Share

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, csipet só, 3 ek cukor, 2 tojás, 6 dkg vaj, 4 dkg élesztő, 1,5 dl tej, a töltelékhez: 25 dkg marcipánmassza, 1 dl tej, 2 ek liszt, 10 dkg mazsola

tn rozsalepeny2

Elkészítés: A tészta hozzávalóit dagasztógépbe tesszük, majd alaposan kidagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük. A marcipánmasszát apró darabokra vágjuk, a tejet egy kis lábasban megmelegítjük, majd beletesszük a marcipánmasszát. Addig kevergetjük, amíg sűrű masszát kapunk. A tűzről levéve belekeverünk 2 ek lisztet, majd hűlni hagyjuk. A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk, kilapogatjuk, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk ( A tésztát két részre osztottam, úgy nyújtottam ki, mert a gyúródeszkám nem volt elég nagy ehhez a művelethez. :-)  ). A tésztát megkenjük a marcipános masszával, sűrűn megszórjuk beáztatott mazsolával, majd feltekerjük. A  tekercset 1 cm-es darabokta vágjuk fel. A darabokat sütőpapírral bélelt  tepsibe tegyük, középről indulva, szorosan egymás mellé. Ezt a műveletet gyorsan végezzük, mert a marcipánmassza könnyen kifolyhat. 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

tn rozsalepeny1 tn rozsalepeny3