HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Facebook

Keresés

Share

Hozzávalók: 35 dkg főtt burgonya, 25 dkg rétesliszt, 25 dkg finomliszt, 3 kk só, 1 kk cukor, 2,5 dl tej, 5 dkg élesztő, 35 dkg párolt káposzta

tn kaposztaslangos

Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, majd kihűtjük és átpaszírozzuk. A káposztát lereszeljük és besózzuk. Ha levet eresztett, kinyomkodjuk, és egy kevés olajon megpároljuk. Az összetört burgonyát a liszttel, a sóval és a cukorral  dagasztógépbe tesszük, hozzáadjuk az élesztőt és a tejet, majd lágy tésztává dolgozzuk össze. Hozzáadjuk a párolt káposztát és alaposan kidagasztjuk. Kiolajozott tálba tesszük és meleg helyen a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztából olajos kézzel kis darabokat csípünk le. Először a tenyerünkkel kilapogatjuk, majd a tésztát széthúzzuk. Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.