HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Facebook

Keresés

Share

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1,5 dl tej, 4 dkg élesztő, 1 kk cukor, 1 kk só, 2 tojás, 5 ek olaj, a tetejére: 1 nagy póréhagyma, 4 fej hagyma, 10 dkg kolozsvári szalonna, 4 ek olaj, 3 dl tejföl, 3 tojás, köménymag, só, bors

tn hagymaslepeny2

Elkészítés: A tészta hozzávalóit kidagasztjuk, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük. A póréhagymát és a hagymát felkarikázzuk, a szalonnát feldaraboljuk. Az olajban kisütjük a szalonnadarabokat, majd kivesszük belőle. Beletesszük a hagymát , és üvegesre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, köménymagot adunk hozzá, majd belekeverjuk a szalonnadarabokat is. Hűlni hagyjuk. A megkelt tésztát kettéosztjuk. Fél cm vékonyra nyújtjuk ( nagy gáztepsi méretűre ) Sütőpapíron a tepsibe tesszük. A tetejét megszúrkáljuk, majd fél órát pihentetjük. A tejfölt összekeverjük a tojásokkal. A kinyújtott tésztalapokon elosztjuk a hagymát, majd meglocsoljuk a tojásos tejföllel. 180°C-ra előmelegített sütőbe toljuk, kb 25 perc alatt megsütjük. Ez az adag 2 tepsi lepényt ad ki.

tn hagymaslepeny1