HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Facebook

Keresés

Share

Hozzávalók: 24 dkg finomliszt, 6 dkg kukoricaliszt, 2,5 dkg élesztő, 1 kk só, 1 kk cukor, 1/2 kk oregánó, 1 tojás, 1,1 dl tej, 3 ek olivaolaj

tn minipizza2

Elkészítés: Az élesztőt elkeverjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk. Összekeverjük a kétféle lisztet, a sót és az oregánót. Hozzáadjuk a tojást és az élesztős tejet, majd lágy tésztává dagasztjuk. Kerek cipóvá formáljuk, a tetejét megkenjük olajjal és letakarva a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk és 8 részre osztjuk. A kis darabokból cipót formázunk és 18-20 centis kerek lapokká nyújtjuk ki. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük. A lapokat megszúrkáljuk villával és vékonyan megkenjük olajjal. 200°C-ra előmelegített sütőben 5 percig elősütjük. A lapocskákra tetszés szerinti feltétet teszünk, majd a sütőbe visszatéve készre sütjük.

tn minipizza1