HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Facebook

Keresés

Share

Hozzávalók: 35 dkg finomliszt, 10 dkg cukor, 2 dkg élesztő, 2 ek olaj, 2,2 dl tej, 1/2 kk só, 30 dkg rebarbara, 12 dkg túró, 2 dl tejföl, 5 ek cukor, 1 tojás, 5 dkg mandulaforgács

tn rebarbaraslepeny1

Elkészítés: Az élesztőt feloldjuk a tejben. A rebarbarát megtisztítjuk, 2 cm-es darabokra vágjuk. A liszthez hozzákeverjük a 10 dkg cukrot, a sót, az olajat, majd az élesztős tejet. Robotgép segítségével rugalmas tésztává dagasztjuk. Konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk. Óvatosan átgyúrjuk, majd 30x35 cm-es téglalappá ( nagy gáztepsi méret ) nyújtjuk. Kiolajozott tepsibe tesszük és 10 percig pihentetjük. Közben összekeverjük a túrót a tejföllel, a cukorral és a tojással. Ezt a masszát rákenjük a tésztára, megszórjuk a feldarabolt rebarbarával és a mandulapehellyel. A lepény tetejére kevés porcukrot szórunk. 180 °C-ra előmelegített lehetőleg gőzösített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

tn rebarbaraslepeny2