HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Facebook

Keresés

Share

Hozzávalók: 30 dkg kenyérliszt, 2 ek olívaolaj, 1 kk só, 1 dkg élesztő, 2 dl víz, 1 kk cukor, 2 gerezd fokhagyma, egy marék friss zsálya levél

tn olaszfuszereslepeny5

Elkészítés: A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a sót, az olívaolajat és a vizet. Dagasztógép segítségével rugalmas tésztává dagasztjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük. A díszítéshez a zsályából pár levelet félreteszünk, a töbi felaprítjuk. A fokhagymát apró kockákra vágjuk. A megkelt tésztát megdögönyözzük, megszórjuk a zsályával és belegyúrjuk. Cipót formázunk belőle és 20 percet pihentetjük. A cipót sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük és a kezünkkel lapos kerek lepénnyé formázzuk. Az ujjainkkal szurkáljuk meg a tésztát, hogy a felületén gödröcskék legyenek. 10 percet pihentetjük. A lepényt megspricceljük olívaolajjal, megszórjuk a felkockázott fokhagymával, néhány levél zsályával díszítjük. 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük az illatos lepényt.

tn olaszfuszereslepeny6

tn olaszfuszereslepeny2 tn olaszfuszereslepeny3

tn olaszfuszereslepeny4