HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Facebook

Keresés

Share

Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 20 dkg margarin, csipet só, 1 db tojás, 70 dkg csiperke gomba, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, ízlés szerint só, bors, őrölt szerecsendió, 2 dl tejszín, 1 db tojás

tn gombaspite

Elkészítés: A lisztebe belekeverjük a sót és összemorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojást és gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. A tésztát legalább 30 percre hűtőbe tesszük ( lehet több, akár egy éjszaka is ). A gombát megtisztítjuk és feldaraboljuk, a hagymát apróra vágjuk. Egy evőkanál olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát is. Megsózzuk és addig pirítjuk amíg a leve elfő. Közben ízlés szerint fűszerezzük fokagymával, őrölt fekete borssal, és szerecsendióval. Amikor elkészült, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet is. A pite tésztáját 5 mm vastagra nyújtjuk és kibélelünk vele egy 29 cm átmérőjű piteformát. A tésztát villával több helyen megszúrkáljuk. 180°C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Kiveszzük a sütőből, a tetején elterítjük a gombát. A tejszínt elkeverjük a tojással és a gombás pitére öntjük. Visszatesszük a sütőbe és kb 30 perc alatt készre sütjük.