HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt, 10 dkg fehér rozsliszt, 30 dkg finomliszt, 20 dkg gyors kovász, 2 kk só, 1 ek sikér, 2 dkg élesztő, 1 ek kenyérfűszer, 1 ek. lenmagpehely, 1 ek. napraforgó mag, 1 ek. tökmag, 1 ek. szezámmag, 1 ek. rozsszem, 1ek. búzaszem ( a rozs és búzaszemeket 12 órára be kell áztatni ) , 3 dl víz

Thumbnail image

Elkészítés:  A hozzávalókat dagasztógépbe tesszük, majd alaposan megdagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk. Amikor a duplájára nőtt, finoman átgyúrjuk, és veknit formálunk belőle. 20 percig kelesztjük. A tetejét vízzel megkenjük, és bevagdossuk. Sütőzacskóba téve 175°C-ra előmelegített sütőben kb 1 óra alatt ropogósra sütjük.

tn magos rozs 1