HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 15 dkg gyors kovász, 15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt, 8 dkg zabpehelyliszt, 20 dkg kenyérliszt, 3 ek napraforgómag, 2 ek lenmag, 2 ek szezámmag, 2 kk só, 1 kk kenyérfűszer, 1 ek olaj

tn haromgabonas

Elkészítés: A magokat serpenyőben megpirítjuk. A hozzávalókat dagasztógépbe tesszük a kihűtött magokkal együtt, majd alaposan megdagasztjuk. A tésztát a duplájára kelesztjük. ( Mivel ez a kenyér kovásszal készül, ezért a kelesztése hosszabb időt igényel, akár 4-6 órát ). A megkelt tésztát megformázzuk, a tetejét bevagdossuk, majd újabb kelesztés után, 180°C-ra előmelegített gőzös sütőben ( vagy sütőzacskóban) 40-45 perc alatt megsütjük.