HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 23 dkg gyors kovász, 20 dkg világos rozsliszt, 30 dkg finomliszt, csipet őrölt kömény, 2 kk só, 1 kk cukor, 1,5 dkg élesztő, 2,5 dl víz

tn rozskenyer2

Elkészítés: A hozzávalókat dagasztógépbe tesszük, alaposan megdagasztjuk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük, majd óvatosan átgyúrjuk és hurkát formálunk belőle, majd a végeit csigavonalban kezdjük betekerni úgy, hogy S betűhöz hasonló formát kapjunk. A megformázott kenyeret sütőpapírral borított lemezre tesszük, és 20 percig kelesztjük. Vízzel megkenjük, majd 190°C-ra előmelegített gőzös sütőben 35-40 perc alatt ropogósra sütjük.

Thumbnail image Thumbnail image