HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 20 dkg rozsliszt, 15 dkg kukoricaliszt, 15 dkg finomliszt, 2 tk só, 1 ek cukor, 1 ek sikér, 1 csipetnyi feketebors (őrölt), 1 ek olívaolaj, 2.5 dkg élesztő, kb 3 dl víz, 8 dkg tisztított tökmag, 1 ek aprított rozmaring

Thumbnail image 

Elkészítés: A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk.A hozzávalókat dagasztógépbe tesszük, és jó alaposan megdagasztjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük, majd finoman átgyúrjuk a tésztát. Kerek kis cipócskákat gömbölyítünk belőle és sütőpapírral borított tepsire helyezzük őket. A tetejüket vízzel lekenjük, és éles késsel behasítjuk. Előmelegített sütőben 185°C-on 30-35 perc alatt megsütjük.

tn provanszicipo2