HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 25dkg rozsliszt, 25dkg rétesliszt, 2.5dkg élesztő, 1ek cukor, 1dl étolaj, 2,2 dl tej, 2 kk só,1 ek sikér,  3-4dkg vöröshagyma, csipetnyi ill. ízlés szerint apróra vágott petrezselyem, bazsalikom, őrölt kömény, majoránna, koriander

Thumbnail image

Elkészítés: A lisztet a cukrot a sót az élesztőt és az olajat dagasztógépbe helyezzük. Hozzáadjuk a tejet és alaposan megdagasztjuk. Nagyon olajos tésztát fogunk kapni.  A megdagasztott tésztát kettéosztjuk, majd az egyik részbe belekeverjük hagymát és  a fűszereket. Langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztákat finoman átgyúrjuk, majd  kb 30 cm-es hengert formálunk belőle. Tetejüket lekenjük vízzel, majd a két hengert összetekerjük. Sütőzacskóba téve még 20 percig pihentetjük.  Előmelegített sütőben 180°C-on 55-60 perc alatt ropogósra sütjük.

tn izletes rozs 2