HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 20 dkg rétesliszt, 20 dkg Graham liszt, 2.5 dkg élesztő, 2,5 dl langyos víz, 1 kk só, 1 kk cukor, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg reszelt sajt, 1 csokor friss petrezselyemzöld ( vagy 2 ek szárított ), 2 ek lenmag, 2 ek szezámmag

Thumbnail image  

Elkészítés: A lenmagot és a szezámmagot megpirítjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk. A többi hozzávalóval együtt dagasztógépbe helyezzük. A fokhagymát fokhagymanyomó segítségével átnyomjuk és azt is hozzáadjuk. Alaposan megdagasztjuk a tésztát, majd letakarva langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, és megformáljuk. 190°C-ra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt ropogósra sütjük. Még ízletesebbé tehetjük, ha a tésztába apró sajtkockákat gyúrunk bele.

tn gazdag graham 2