HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 24 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 6 dkg tökmagliszt, 2 ek lenmagtöret,2 ek tökmag, 2 ek napraforgómag, 1 ek sikér, 1 kk só, 2 dkg élesztő, 1/2 kk kenyérfűszer, 3 dl víz

tökmaglisztes szénhidrátcsökkentett kenyér

Elkészítés: Az élesztőt elkeverjük a vízzel. Kimérjük a liszteket, hozzáadjuk a magokat, a sikért, a fűszert és a sót. Hozzáöntjük az élesztős vizet és rugalmas tésztává dagasztjuk. Cipót formálunk belőle és konyharuhával letakarva pihentetjük, amíg láthatóan megnő. Ekkor gyúródeszkára borítva a tésztát átgyúrjuk és veknit formázunk belőle. Sütőpapírral borított tepsire helyezzük és 30 percet pihentetjük. A tetejét bevagdossuk, vízzel lepermetezzük. 180 °C-ra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.