HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 12 dkg finomliszt, 12 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1/2 kk só,1kk cukor, 1kk sütőpor, 1 kk szódabikarbóna, 4 dkg vaj, 1,5 dl író ( vagy tej )

Thumbnail image

Elkészítés: egy keverőtálba szitáljuk össze a lisztet, tegyük hozzá a sót, sütőport és a szódabikarbónát, morzsoljuk bele a vajat. Öntsünk bele annyi írót, hogy lágy tésztát kapjunk. Ne dagasszuk túl sokáig. Lisztezett felületen formázzunk belőle cipót, majd kb 2-2,5 cm-re nyújtsuk ki. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kereszt alakban vágjuk be. Hintsük meg a tetejét teljes kiőrlésű liszttel, majd 180°C-on kb 30 perc alatt süssük meg.  Akkor jó, ha az alját megütögetve tompa hangot hallunk.

tn szodas 2