HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 10 dkg kukoricaliszt, 10 dkg barna rizsliszt, 2 ek kukoricapehely liszt, 1/2 tk só, 1 dkg élesztő, 1 kk porcukor, 1 tojássárgája, 3 dkg margarin, 1 dl tej, csipetnyi oregano

Thumbnail image

Elkészítés: A hozzávalókat a tej kivételével robotgépbe tesszük. Elkeverjük, majd a tejet apránként hozzáöntve a tésztát kidolgozzuk. Sűrű masszát fogunk kapni. Egy muffin sütőformát kiolajozunk, majd a tésztát belekanalazzuk. Ebből a mennyiségből 6 db zsemle készíthető. Konyharuhával letakarva kelesztjük. A tetejét megspricceljük vízzel, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 45 perc alatt megsütjük.

tn glutenmenteszsemle1