HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 15 dkg kukoricaliszt, 30 dkg kenyérliszt, 2,8 dl víz, 1kk só, 1ek cukor, 2 dkg élesztő, 1 ek olaj, 1 ek sikér, 1 kk szárított oregánó

Thumbnail image

Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk az oregánót, elkeverjük, majd a tűzről levéve hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a többi hozzávalóval együtt dagasztógépbe tesszük, és jó alaposan megdagasztjuk. Letakarva megkelesztjük, majd óvatosan átgyúrjuk a megkelt tésztát. Hosszúkás formát formázunk belőle. A tetejét lekenjük vízzel, és 2-3 helyen bevágjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt szép aranysárgára sütjük.

tn kukoricas2