HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 10 dkg kukoricaliszt, 35 dkg finomliszt, 2.5 dkg élesztő 1 kk só, 1 kk cukor, 5 dkg vaj, 1 tojás, kb. 2 dl tej, 1 ek sikér, 3 ek kukoricadara a szóráshoz

Afrikai kukoricas kenyer 

Elkészítés: A hozzávalókat dagasztógépbe helyezzük, majd alaposan megdagasztjuk. A tésztát langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, és kenyérformát formálunk belőle. A tetejét vizes ecsettel lekenjük, majd a kukoricadarában megforgatjuk és bevagdossuk. Sütőzacskóba tesszük, és 180°C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük.

Afrikai kukoricas kenyer Afrikai kukoricas kenyer