HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 20 dkg gyors kovász, 10 dkg zabpehelyliszt, 20 dkg rétesliszt, 10 dkg finomliszt, 2 kk só, 1 dkg élesztő, 1 ek olaj, 5 dkg zabpehely, 2 dl víz, a szóráshoz 3 ek zabpehely

Thumbnail image

Elkészítés: A hozzávalókat dagasztógépbe helyezzük, majd alaposan megdagasztjuk. A tésztát a duplájára kelesztjük, majd óvatosan átgyúrjuk, és megformázzuk. Sötőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük és fél órát pihentetjük. Majd vízzel lekenjük, zabpehellyel megszórjuk, és éles késsel néhány helyen bevagdossuk. Előmelegített sütőben 180°C-on 40-45 perc alatt ropogósra sütjük.

Thumbnail image