HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 30 dkg gyors kovász, 30 dkg rétesliszt, 50 dkg finomliszt, 4 dkg élesztő, 3 kk só, 2 ek olaj, a töltelékhez: 5 dkg vaj, 2 csokor friss zöldfűszer ( snidling, petrezselyem, lestyán ) bármilyen más zöldfűszerrel is elkészíthető.

Thumbnail image

Elkészítés: A kenyér hozzávalóit dagasztógépbe tesszük, majd alaposan kidagasztjuk. A tésztát duplájára kelesztjük. A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, a zöldfűszereket apróra vágjuk. A lisztet, a vajat és a fűszereket alaposan összekeverjük. A megkelt tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük a fűszeres masszával, majd feltekerjük. A kapott rudat félbehajtjuk, majd óvatosan megtekerjük. Tepsibe téve fél órát pihentetjük, majd a tetejét vízzel lekenjük, és 190°C-ra előmelegített sütőben kb 1 órát sütjük. A kenyér akkor jó, ha az alját megkopogtatva kongó hangot hallunk.

 

Thumbnail image Thumbnail image

Thumbnail image Thumbnail image

Thumbnail image Thumbnail image

 tn zoldfuszeresk7