HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 25 dkg kenyérliszt, 10 dkg finomliszt, 1 kk só, 2 dkg élesztő, 1 ek olaj ( amiben a paradicsom volt ), 2,5 dl víz, egy marék friss bazsalikom, 10 dkg aszalt paradicsom

tn aszaltparadicsomoskenyer1

Elkészítés: A lisztekhez hozzáadjuk a sót, a paradicsomról leszűrt 1 ek olajat és az összemorzsolt élesztőt. A vízzel rugalmas tésztává dagasztjuk. A tésztából cipót formázunk. Konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát erőteljesen megdögönyözzük, átgyúrjuk és újra kelesztjük. Apró kockákra vágjuk az aszalt paradicsomot, felaprítjuk a bazsalikomot. A tésztát kilapogatjuk, megszórjuk a bazsalikommal és az aszalt paradicsommal, majd óvatosan összegyúrjuk. 20 percet kelesztjük. A tésztát a kezünkkel egy téglalappá lapogatjuk, majd az egyik oldalát megemeljük és megtekerjük ( masnit csinálunk :) ). A kenyér tetejét enyhén lisztezzük, majd 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.

tn aszaltparadicsomoskenyer3 

tn aszaltparadicsomoskenyer4

tn aszaltparadicsomoskenyer2