HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 1 ek cukor , 1kk só, 60 ml olaj, 2.5 dl langyos víz

Thumbnail image

Elkészítés:  Az élesztőt feloldjuk a vízben, hozzáadjuk a cukrot, a kimért lisztből egy keveset hozzákeverünk és ezt a kovászt felfuttatjuk. A maradék lisztet és a sót dagasztógépbe helyezzük. Hozzáadjuk a felfuttatott kovászt és az olajat. Alaposan kidagasztjuk. A tésztát langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, cipót formálunk belőle. Újabb fél órát kelesztjük, a tetejét vízzel lekenjük, bevagdossuk, majd 190°C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.

Tipp: Ha a kenyeret sütőzacskóba tesszük vagy a sütés közben többször vizet permetezünk be a sütőtérbe, a kenyér gőzös közegben fog megsülni, ezért a héja ropogósabb lesz.

 tn egyszerufeher2