HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 2dl kovász (fehér kenyérhez), 1 nagyobb burgonya, 30dkg rétesliszt, 20dkg finomliszt, 1kk só, 1ek cukor, kb 2 dl víz

Thumbnail image

Elkészítés: A burgonyát megfőzzük majd áttörjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a lisztet és a többi hozzávalót. Dagasztógépbe tesszük, és jó alaposan megdagasztjuk. A kovásztól függően kevés vizet vagy lisztet adunk hozzá. Letakarva langyos helyen kelesztjük, majd szép cipót formálunk belőle. A kelesztési idő kb 8-9 óra mivel nem használunk élesztőt. Vízzel lekenjük a tetejét, majd sütőzacskóba csúsztatjuk. Előmelegített sütőben 190°C-on 35-40 perc alatt ropogósra sütjük.

tn burgonyas 2