HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 2 dkg élesztő, 5 dkg barnarizs, 1ek cukor, 1tk só, 1/2 tk kenyérfűszer, 3 dl víz

Thumbnail image

Elkészítés: A barna rizst kb. 3 dl vízben puhára főzzük. A langyosra kihűtött rizsfőző vízbe kevés lisztet teszünk, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt, majd megfuttatjuk azt. Ezután a többi hozzávalóval - a főtt rizst is beleértve - dagasztógépbe helyezzük és alaposan átdolgozzuk. Ha szükséges, kevés vizet ( 0,2-0,5 dl ) is adunk hozzá. A kapott tésztát letakarva kelesztjük. A megkelt tésztát óvatosan átgyúrjuk, majd veknit formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, és 20-30 percet pihentetjük még. 200°C-ra előmelegített gőzös sütőben 10 percig, majd 180°C-on 20-25 perc alatt megsütjük.

tn rizses1