HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 75dkg finomliszt, 2.5dkg élesztő, 2 szem burgonya, 2ek olaj, 6-8dkg hántolt tökmag, 3kk só, 1kk őrölt köménymag, 3,5-4dl víz

Thumbnail image  

Elkészítés: Az olaj és a tökmag kivételével a hozzávalókat dagasztógépbe helyezzük, és alaposan megdagasztjuk. A megdagasztott tésztához adjuk az olajat és a tökmagot, majd átgyúrjuk. Langyos helyen letakarva kelesztjük. A megkelt tésztából cipót formálunk, tetejét bevágjuk, és lekenjük vizes ecsettel. 180°C-ra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. A hozzávalók arányos csökkentésével kenyérsütőgépben is elkészíthetjük.

tn tokmagos 2