HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 35 dkg kenyérliszt, 15 dkg graham liszt 2,5 dkg élesztő, 1 kk cukor, 2 kk só, 3,2 dl víz, 1 ek olivaolaj, 10 dkg fekete olajbogyó, 1 fej lilahagyma, 2 ek aprított menta

Thumbnail image

Elkészítés: Az olívabogyót felaprózzuk, a hagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Az élesztőt feloldjuk a vízben. A lisztet, cukrot, sót és az olivaolajat dagasztógépbe helyezzük, hozzáadjuk a feloldott élesztőt és alaposan megdagasztjuk.Ezután a tésztát kinyújtjuk, rászórjuk az olivabogyót, a hagymát és a mentát, majd feltekerjük, és a tésztát átgyúrjuk. A tésztát letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, és hosszúkás kenyérformát alakítunk ki belőle. A tetejét pár helyen bevagdossuk és lekenjük vizes ecsettel. 220°C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd a hőfokot levesszük 200°C-ra és további 25-30 perc alatt készre sütjük.

Thumbnail image Thumbnail image

Thumbnail image Thumbnail image

tn olajbogyoskenyer5