HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 30 dkg rétesliszt, 20 dkg finomliszt, 2,5 dkg élesztő, 1tk só, 1 ek cukor, 8 dkg juhtúró, kb. 2 dl víz

Thumbnail image

Elkészítés: Az élesztőt feloldjuk 2 dl vízben. A lisztet, az összemorzsolt juhtúrót, a cukrot és a sót elkeverjük. Hozzáöntjük a feloldott élesztőt és alaposan megdagasztjuk. A juhtúró víztartalmától függően több-kevesebb vizet adunk hozzá a dagasztás során. A tésztát letakarva meleg helyen megkelesztjük, majd finoman átgyúrjuk. Cipót formálunk belőle, a tetejét bevágjuk és sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. 10-15 percet pihentetjük. A tetejét vízzel megspricceljük és 190°C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

tn juhturos2