HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 30dkg rétesliszt, 20dkg finomliszt, 1ek reszelt parmezán sajt, 2ek olivaolaj, 2.5dkg élesztő, 1tk só, 1ek cukor, 2.5dl víz, szezámmag

Thumbnail image

Elkészítés: A hozzávalókat dagasztógépbe helyezzük, és alaposan kidagasztjuk. A kapott tésztát letakarva, meleg helyen megkelesztjük. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, és kb. 60 cm-es hurkát sodrunk belőle. A hurkát félbehajtjuk, majd a két végét megfogva megtekerjük. Sütőpapírral bélelt hosszúkás formába helyezzük. 15-20 percig pihentetjük, a tetejét megkenjük tejjel és megszórjuk szezámmaggal. 200°C-ra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt ropogósra sütjük.

tn parmezanos kenyer2