HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 35 dkg finomliszt, 2 dkg élesztő, 4 dkg vaj, 1 ek cukor, 10 dkg főtt füstölt sonka, 2 dl tej, 1/2 kk só, csokor snidling (elhagyható)

Thumbnail image

 Elkészítés: A sonkát kis kockára vágjuk, a snidlinget apróra feldaraboljuk. Az élesztőt feloldjuk a tejben. A hozzávalókat és az élesztős tejet dagasztógépbe tesszük, és alaposan megdagasztjuk. Letakarva langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, Veknit formázunk belőle. Fél órát pihentetjük, majd a tetejét bevagdossuk és lekenjük vízzel. Sütőzacskóba tesszük és előmelegített sütőben 175°C-on 35-40 perc alatt ropogósra sütjük.