HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 40dkg finomliszt, 10 dkg Graham-liszt, 5dkg búzacsíra, 2.5dkg élesztő, 1.5ek méz, 3 dl tej, 1kk só, 1 ek olaj, 1kk őrölt kömény

Thumbnail image

Elkészítés: A hozzávalókat dagasztógépbe helyezzük és alaposan kidagasztjuk. Letakarva langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, és két ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát összetekerjük és hengert képezünk belőle. Rövid ideig pihentetjük, majd a tetejét olvasztott vajjal lekenjük. 190 °C-ra előmelegített sütőben 45-55 perc alatt készre sütjük. Tovább ízesíthetjük a kenyeret ha a kinyújtott tésztát megszórjuk füstölt sajttal, vagy sonkával.