HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 28dkg finomliszt, 5dkg kukoricadara, 2dkg élesztő, 3dl langyos víz, 2ek vaj, 1ek méz, 3ek fenyőmag, 1kk só, a tetejére tojássárgája

Thumbnail image

Elkészítés: A kukoricadarát 2.5dl meleg vízbe borítjuk. Kb. 3-4 percig kevergetve megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A főtt darát, a maradék 0,5 dl vizet, és a többi hozzávalót dagasztógépbe helyezzük, és alaposan megdagasztjuk. ( A tésztába keverhetünk pirított fenyőmagokat is . ) Langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, majd két részre osztjuk. A részeket hosszúkás hengerré formáljuk, majd a két részt összefonjuk. A tetejét lekenjük tojássárgájával, és meghintjük a fenyőmagokkal. Előmelegített sütőben 185°C-on 45-50 perc alatt megsütjük.