HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 45 dkg finomliszt, 1 kisebb vöröshagyma , 5dkg vaj, 2.5 dkg élesztő, 1 ek mustár, 18 dkg reszelt sajt, 1 kk. cukor, 2 kk só, 1.5 dl tej , 1 dl víz, őrölt bors, olvasztott vaj a forma kikenéséhez

Thumbnail image

Elkészítés:  A vöröshagymát reszeljük le. A többi hozzávalóval együtt helyezzük a dagasztógépbe. Tegyünk hozzá 10 dkg reszelt sajtot. Majd alaposan dagasszuk meg, és langyos helyen kelesszük. . A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, majd osszuk kb. 16 egyenlő darabkára. Vajazzunk ki egy szögletes sütőformát, majd helyezzünk 8 tésztagolyót az aljára. Kenjük le vajjal, és helyezzük rá a másik 8-at. 10 percet pihentessük. Szórjuk meg a maradék 8 dkg reszelt sajttal, őrölt borssal. 200°C-on 45-50 perc alatt ropogósra sütjük