Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 30 dkg sütőtök , 1 ek. méz, 2.5 dkg élesztő, 2 kk. só, fél citrom héja reszelve, kb 1/2 dl tej
Elkészítés: 30 dkg sütőtököt vízben megpároljuk, leszűrjük és leturmixoljuk. A sütőtökpépet a többi hozzávalókkal együtt dagasztógépbe tesszük és alaposan összedolgozzuk. A tejet csak apránként adagoljuk a tésztához, mert a tökpép változó nedvességtartalma miatt előfordulhat, hogy kevesebb vagy több tejre lesz szükségünk. A tésztát kelni hagyjuk, majd gyúródeszkára borítva ismét átgyúrjuk és cipót formázunk belőle. A cipó tetejét sütés előtt megkenjük vízzel és megszórjuk tökmaggal. 190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt ropogósra sütjük.