HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 30 dkg fehér búzaliszt, 1 zacskó sütőpor, fél tk. só, 15 dkg félzsíros tehéntúró, 7 ek. olaj, 7 ek. tej, a kenéshez 1 tojássárgája és 2 ek. tej

Thumbnail image 

Elkészítés: A hozzávalókat dagasztógépbe helyezzük, majd jó alaposan összedolgozzuk. Az így kapott tésztát többfelé oszthatjuk és ízesíthetjük füstölt sonka darabokkal, zöld fűszerekkel (kapor, petrezselyem,turbolya), vagy pirított hagymával, füstölt sajttal, stb .... A tésztából 20 cm hosszú 1cm vastag rudakat sodrunk, majd kettesével összesodorva karikává formáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, a tejjel elvegyített tojássárgájával megkenjük. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük magokkal. 200 °C fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.

tn tobbizu perec2