HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 40 dkg fehérliszt, 10 dkg puha vaj, 6 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor,  1 db tojás, 2,5 dkg élesztő,1/2 tk fahéj, 1,5 dl tej

Thumbnail image  

Elkészítés: A hozzávalókat dagasztógépbe helyezzük, majd alaposan megdagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 10 egyforma részre osztjuk. Zsemléket gömbölyítünk belőlük, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük. Nedves konyharuhával letakarjuk és 20 percig kelesztjük. Ha megkeltek, a tetejüket lekenjük tejjel, és 195°C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt pirosra sütjük. Rácsra téve kihűtjük. Hegyes késsel kivágunk egy nagyobb háromszöget, megtöltjük lekvárral, és tejszínhabbal díszítjük.

tn fahejas zsemle 2