HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 8 dkg porcukor, 2 dkg élesztő, kb 1 dl tej, 2 tojás, 2 tojássárgája, 1/2 citrom reszelt héja, csipet só, 8 dkg puha vaj,  a töltelékhez: 10 dkg mazsola, 10 dkg darált dió, 1 cs. vaníliás cukor, pici tej

tn DIOSMAZSOLAS 

 Elkészítés: A tészta hozzávalóit dagasztógépbe tesszük és alaposan megdagasztjuk. Majd meleg helyre téve megkelesztjük. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, majd annyi meleg tejet adunk hozzá, hogy pépes masszát kapjunk. Amikor a tészta megkelt, óvatosan átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Nagy pogácsaszaggatóval ( vagy egy vizespohárral ) köröket vágunk belőle, és egy kiskanálnyi tölteléket teszünk rá. a kör szélét összefogjuk, majd gombócot formálunk belőle. A gombócokat kivajazott tűzálló tálba sorakoztatjuk. A tetejét megkenjük tejjel, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt pirosra sütjük.