HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 20 dkg rétesliszt, 20 dkg finomliszt, 2 kk só, 1 kk cukor, 2 dkg élesztő, 2,5 dl tej, 0,5 dl olivaolaj,a töltelékhez egy maréknyi friss bazsalikomlevél, maréknyi snidling, 3 ek sűrített paradicsom, 3 ek olivaolaj, 20 dkg mozarella

Thumbnail image

Elkészítés: A tészta hozzávalóit dagasztógépbe tesszük, majd alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát liszttel megszórt deszkára borítjuk, majd 2 mm vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük olivaolajjal, majd a sűrített paradicsommal. A mozarellát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a snidlinget és a bazsalikomleveleket apróra vágjuk. A mozarellát, a snidlinget és a bazsalikomlevelet a tésztára szórjuk. Sóval és őrölt borssal meghintjük, majd a tésztát feltekerjük. A tésztarúdból 2 cm-es szeleteket vágunk, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Negyed órát kelesztjük, majd megkenjük olivaolajjal, és 200°C-ra előmelegített sütőben, kb 20 perc alatt, pirosra sütjük.

Thumbnail image Thumbnail image

Thumbnail image Thumbnail image