HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 75 dkg finomliszt, 5 dkg élesztő, csipet só, 6 ek cukor, 6 dkg vaj, 2 tojás, 3,5 dl tej, a töltelékhez:  25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, pár csepp rumaroma, 2 ek liszt, 7 dkg kókuszreszelék, 1 ek kakaópor

Thumbnail image

Elkészítés: A tészta hozzávalóit dagasztógépbe tesszük és alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, ízesítjük pár csepp rumaromával és hozzáadjuk a lisztet. A krémet két részre osztjuk, az egyikbe belekeverjük a kókuszreszeléket, a másikba a kakaóport. A megkelt tésztát két részre osztjuk. A részeket 1-2 mm vékonyra nyújtjuk. Az egyiket megkenjük a kakaós krémmel, a másikat a kókuszossal. A tésztát feltekerjük, 2 cm-es darabokra vágjuk. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A tetejét megkenjük tejjel és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt pirosra sütjük. A sütőből kivéve még forrón megkenjük tejjel, és rácsra téve kihűtjük.

Ha csak az egyik fajta töltelékkel készítjük a csigákat, akkor a kókuszreszelék vagy a kakaópor mennyiségét duplázni kell.