HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 dkg élesztő, 1/2 tk só, csipet cukor, 3 ek olaj, 1 dl víz, 6 db virsli, 1 tojás a kenéshez, reszelt sajt

Thumbnail image

 

Elkészítés: A hozzávalókból kenyértésztát dagasztunk, majd  hűtőbe téve néhány óra alatt ( legalább 3-4 )megkelesztjük. A tésztát 2 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 6 csíkot vágunk belőle. Ezzel körbetekerjük a virsliket. Sütőpapírral fedett tepsibe tesszük, majd megkenjük tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.

Megjegyzés: A tésztát hűtőben kelesztettem, mert vacsorára szántam, de csak délelőtt volt időm elkészíteni. Bármilyen kelt tésztát tehetünk a hűtőbe, ott is meg fog kelni csak sokkal lassabban.

Thumbnail image