HÁZIKENYÉR

... ahol az otthoni kenyérsütés kezdődik

Share

Hozzávalók: 25 dkg félzsíros tehéntúró, 35 dkg finomliszt, 15 dkg rétesliszt, 3 dkg élesztő, 0,5 dl olaj, 1 dl tej, kb 1 dl víz, 1 kk cukor, 1 kk só, csipet őrölt feketebors, a szóráshoz mák vagy más magok

tn turoskifli6

Elkészítés: A hozzávalókat robotgépbe tesszük, majd rugalmas tésztává dagasztjuk. A vizet apránként adjuk a tésztához, mert a túró nedvességétől függően, több vagy kevesebb kell belőle. A tésztát olajozott fóliával letakarjuk, majd a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, majd 2 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk ki. Egyenlő szárú háromszögekre vágjuk. A háromszögeket hosszában kissé meghúzzuk, majd kiflikké csavarjuk. A kifliket sütőpapírral borított tepsibe sorakoztatjuk és letakarva 20 percig pihentetjük. A tetejüket megkenjük tejjel és megszórjuk a mákkal ( vagy más maggal). 190°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt ropogósra sütjük. 

tn turoskifli1  tn turoskifli2

tn turoskifli3  tn turoskifli4

tn turoskifli5